19 Haziran 2024

Hakkımda

Burhan Altınsoy Kimdir?

Burhan Altınsoy, Adana doğumlu, Plato Film Okulu Film Yapım ve Yönetmenlik Bölümü mezunu, reklam, klip ve film yönetmeni, sunucu ve yapımcıdır.

 

Youtube’da “Burhan Altınsoy Teknoloji Kanalı” isimli popüler kanal başta olmak üzere birçok farklı kanalda global markaların reklam yüzü olarak yayınlar yapan teknoloji editörü, Youtuber.

 

Otomobilde Teknoloji” ve “Burhan Altınsoy’la Elektrikli Sohbetler” programlarıyla teknolojiyi lüks otomobillerle birleştiren formatların yapımcısı ve sunucusudur.

 

Instagram, YouTube ve TikTok hesaplarında aylık 20 milyondan fazla etkileşim alan içerikler üretmektedir.

 

Teknoloji, elektrikli otomobiller, havacılık, popüler bilim, uzay, fotoğrafçılık ve videografi alanlarında profesyonel içerikler ürettiği gibi lifestyle içerikler de paylaşmaktadır.

 

Yeni teknolojileri ve girişimleri yakından takip etmekte, gelecek vadeden projeleri desteklemekte ve yatırımcılarla buluşturmaktadır.

Yönetmenliğini Yaptığı Kısa Filmler

  • Tutku – 2007
  • Barmaid – 2007
  • Kelebek – 2007
  • Kayıp – 2008
  • The Irony Series I Hope – 2008
  • The Irony series II Paranoid – 2008
  • The Irony series III Therapy – 2008
  • The Irony series IV Symphony – 2008
  • The Irony series V Paradox – 2008
  • Fenomen – 2021

Senarist Filmografisi

  • Tutku – 2007 – Kısa Metraj
  • Barmaid – 2007 – Kısa Metraj
  • Kelebek – 2007 – Kısa Metraj
  • Metropol – 2005 – Uzun Metraj
  • Dans – 2006 – Uzun Metraj
  • Kayıp – 2008 – Kısa Metraj
  • Saplantı – 2008 – Uzun Metraj Üçleme
  • İroni 1 | Umut – Kısa Metraj
  • İroni 2 | Paranoid – Kısa Metraj
  • İroni 3 | Therapy – Kısa Metraj
  • İroni 4 | Senfoni – Kısa Metraj
  • İroni 5 | Paradox – Kısa Metraj
  • İroni 6 | Kaos – Kısa Metraj
  • İroni 7 | Siyanür – Kısa Metraj
  • İroni 8 | Giyotin – Kısa Metraj
  • Giyotin Serisi – Kısa Metraj seri

Ödülleri

  • MTV World Chart, Best Music Video. 2008
  • MTV World Chart, Best Director. 2008
  • Marry Scared Horror Film Festival California 2008
  • *Best Short Film – The Irony series II | Paranoid
  • *Best Screenplay – Burhan Altınsoy / The Irony series II | Paranoid
  • *Best Editing – Burhan Altınsoy / The Irony series II | Paranoid
  • *Best Director – Burhan Altınsoy / The Irony series II | Paranoid
  • *Best Soundtrack – Hayko Cepkin / The Irony series II | Paranoid