Yaklaşık 7 milyon asgari ücretli çalışanı doğrudan etkileyen yeni asgari ücretin belirlenmesi süreci tamamlandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan asgari ücrete yüzde 49 oranında zam yapıldığını açıkladı.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun toplantısı sonrasında X üzerinden yaptığı paylaşımda;

 

2024 yılında asgari ücret, %49 artışla net 17.002 TL olarak uygulanacaktır. Ülkemize ve milletimize hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.
 

Bugünkü yani 27 Aralık 2023 tarihindeki kura göre net asgari ücret 521 euro seviyesine yükseldi.

2024 asgari ücret ne kadar?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan‘ın açıklaması ise şu şekilde oldu;

 

“Bildiğiniz gibi Temmuz ayında net asgari ücret devletimiz tarafından verilen 500 lira asgari ücret desteği ile birlikte 11 bin 402 lira olmuştu. Şimdi de 700 lirası asgari ücret desteği olmak üzere 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak net asgari ücreti 17 bin 2 lira olarak belirlemiş bulunuyoruz.

 

Ülkemize ve milletimize hayırlı olsun inşallah. Bu rakamla net asgari ücrete önceki döneme göre yüzde 49, önceki yıla göre de kümülatif olarak yüzde 100 oranında artış yapılmış bulunmaktadır. Ayrıca 2002 yılından bu yana asgari ücrette reel olarak 3 buçuk kat artış sağlamış bulunuyoruz.

 

Yeni miktar ile çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeme sözümüzü bir kez daha yerine getirmiş olmanın memnuniyeti içerisindeyiz. Devletimiz tüm kurum ve kuruluşlarıyla işçisinin, işverenin ve tüm vatandaşlarının yanında yer almaya devam edecektir.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir